Vakantie in Oostenrijk deel 2

17 juni 

We hebben voor 3 dagen een Summercard aangeschaft en wilden naar het motormuseum. Dat licht op de Timmelsjoch op 2474 mtr hoogte. Helaas zou de bus er niet heen gaan. Alleen om 08.00 uur en halverwege de middag. Dat doen we morgen dan met de auto.


Dus terug naar Solden en eerst een bakkie koffie.
Het is wel zonnig maar niet echt warm.

Daarna met de Gipiggijochbahn naar 2.280 mtr. Boven heerlijk gegeten.





Ernst neemt een Hamburger

...en ik een heerlijk Kaiserschmarre 

En de routes die je hier ziet gaan zijn voor de mountainbikers.
Dat gaat met een flinke snelheid.


18 juni
Vandaag gaan we dus met de auto naar de hoogste pas van Tirol. De Timmelsjochpas op ruim 2400 mtr. 
Deze pas is pas een week open. Er lag enorm veel sneeuw en ze waren met man en macht bezig om de weg vrij te krijgen. Zelfs eind mei heeft het er nog gesneeuwd. 
Via een facebook groep konden we zien dat er hard werd gewerkt om de weg vrij te krijgen. 



En op 14 juni kon de weg dus pas open. En wij kwamen de 18e




Eerst een bakkie koffie en dan gaan we het motormuseum bekijken. Ernst wilde hier graag binnen kijken.
  





Daarna reden we we de pas over en reden Italië in. 
Onder het motormuseum is de Tol voor de pas.




Maar eerst wat eten op 2500 mtr.
We rijden daarna een stukje verder. 




Doordat de weg hier naar beneden gaat is de sneeuw al gauw verdwenen en keren we om en gaan weer terug naar Oostenrijk.

En natuurlijk moeten er nog wat foto's bij de sneeuw gemaakt worden

    Lekker zo'n windje.

We rijden terug naar Solden en gaan met de Gaislachkogelbahn. Deze bestaat uit 2 delen. De eerste gaat tot 2176mtr. en de volgende tot 3040mtr. 









"Het restaurant dankt zijn naam aan de James Bond-film On Her Majesty's Secret Service die daar in 1968/1969 werd opgenomen. Als wederdienst voor het gebruik van het gebouw, financierde de filmmaatschappij onder meer de inrichting en het helikopterplatform."
Je hebt hier een schitterend uitzicht.

Wij zijn hier niet binnen geweest.

Ik dacht om via een paar trappen verder van het hogere uitzicht te genieten. Maar ik had toch meer last van de hoogte dan dat ik gedacht had. Na 2 trappen stond ik enorm te hijgen. Ja, 3000 mtr. is toch wel hoog.

Dus met een rustige gangetje met de kabelbaan weer naar beneden.


De auto staat braaf op ons te wachten.
We doen nog een paar boodschappen voor het eten vanavond en keren weer naar onze vakantiewoning.

19 juni
Vandaag de laatste dag dat we de Summercard kunnen gebruiken. We gaan naar Oetz en nemen daar eerst een koffie met (op Ernst z'n voorstel) een apfelstrudel. Hij mit en ik ohne sahne. 


We zaten op het terras van dit mooie hotel.
We gaan met de Acherkogelbaan naar boven.

 
Ik opper het idee om een koeienbel te kopen om de kapschuur op te hangen. Nou het was even zoeken. Helaas geen grote met een plaatje voor mooi koord. Dus het wordt een kale bel.
 



En 's avonds is het lezen en quiltblokken maken.

Dit is mijn vakantie project. De stoffen zijn de restanten van de quilts die ik voor Yvonne 
Ineke
 en Ria  heb gemaakt

20 juni
Een grijze dag vandaag. We besluiten met de auto naar het Pitztal te rijden. Dat dal ligt hier gelijk naast en we zouden daar in 2020 heen gaan. Ware het niet dat Corona roet in het eten strooide en alle grenzen dicht waren. Als rijdend door het dal merken we toch dat het hier niet zo leeft. Kleine dorpjes en niet veel te zien en doen. We gaan op een terras lunchen en terwijl we er zitten begint het te regen. Maar gelukkig zitten we droog en het is niet echt koud. 


We hadden een verkeerslicht vanwege werkzaamheden. Lastig te zien maar bovenaan stond de tijd die het nog duurde voordat wij verder mochten rijden. 



20 juni
Onze laatste dag hier. We doen rustig aan en pakken wat mogelijk is vast in. Vanavond gaan we voor de laatste keer hier uit eten. Nou met voetbal op de tv en ergens ook nog muziek aan, zitten we niet heel rustig. Dus we vragen een ander plaatjes. Gelukkig geen probleem. 

22 juni
We kunnen de sleutels op de tafel achterlaten en rond 10 uur sluiten we de deur achter ons. We gaan naar Feldberg voor 2 nachten. 
Het is wat bewolkt vandaag

Ernst noemde dit steeds de Brieneroordbrug 

Een groot kasteel bovenop

En de wolken hangen laag tussen de bergen. Maar daarboven schijnt toch de zon.



Nog een bakkie koffie bij de Zugspitze. Het was niet zulk mooi weer als 2 weken geleden.

En in het hotel in Feldberg hadden we helemaal geen uitzicht meer. 
Het hotel viel hier tegen. Wifi was alleen heel slecht te bereiken in het restaurant gedeelte. Ik heb de fout gemaakt met het boeken en er geen erg in gehad dat we geen badkamer bij de kamer hadden. Deze was achteraan op de gang. Een ruimte met 4 wc's en aan de andere kant 4 douches. Maar je kleding en handdoeken moest je wel voor de douche achterlaten anders werd alles drijfnat. En ik bemerkte dat alles gezamenlijk was. Al met al viel het tegen. Zag er wat armetierig uit. 

23 juni
Vandaag is het ook somber weer. We gaan naar Titisee we zijn hier al vaker geweest. 




We lopen langs een winkel met souvenirs. Ernst ziet ook borden met teksten. Dit vind het wel een leuke om op te hangen bij de voordeur als we achter buiten zitten.
We lopen wat rond en ik weet dat een stukje verder een mooi pandje met een klok is. Natuurlijk blijft er iemand pontificaal voorstaan en maakt een foto en gaat dit uitgebreid op de telefoon zitten bekijken. 
  


Ondanks dat het weer niet bijzonder is, is het toch druk. De laatste keer dat we hier waren is in de herfstvakantie van 2015. Het was toen koud met vorst en licht sneeuw. dus toen was het er erg rustig.
We zoeken een plekje om te lunchen. 
Ernst wil toch wel een worst 😝
Nou mij doe je daar totaal geen plezier mee.

Ik neem flammkuchen met zalm en spinazie, heerlijk.
Als weer terug zijn in de het hotel klaart het op en krijgen we een mooie zonsondergang.


24 juni
We verkassen voor de laatste keer voordat we naar huis gaan en wel naar Brauneberg aan de Moezel. 
Wat komen we nu in een mooi hotel met een prachtige terras, vol potten planten en bloemen. Vanuit onze kamer komen we zo op het terras. Het is prachtig weer en heerlijk hier vertoeven. en lekker in de schaduw.
Het is Ruhetag, het restaurant is gesloten. Maar op het internet vind ik wel ik iets leuks, We dachten het even niet te vinden want het was verder lopen dan ik gedacht had. Maar wat een gezellig binnentuin.

Toen we na het eten lekker op het terras gingen lezen, ging er later ook nog gezellige verlichting aan. 


25 juni
Vandaag gaan we weer naar huis. Maar wat heerlijk om zo uit je kamer het terras op te gaan. De zon komt hier maar een klein stukje op het terras, dus het wordt ook niet te heet hier. 
We gaan kijken waar de ontbijtruimte is. Binnen aangekomen worden worden naar een soort kelderruimte verwezen. We keken onze ogen uit. Van elke muurschildering heb ik een foto gemaakt.












Dit adresje moeten we maar onthouden voor een volgende keer. 
Maar voordat we echt richting huis gaan nog even via BernKastel. Onze (Duitse)schoonzus is de volgende dag jarig dus we kunnen mooi hier vandaan een kaart sturen. Een aantal jaren geleden (herfstvakantie 2013) en toen hadden we ook wel een temperatuur van 21 gr.
We lopen wat rond en drinken een koffie en gaan op huis aan.






Het blijft natuurlijk een mooi plaatsje. Maar in vergelijking met 11 jaar geleden, liepen er erg veel groepen onder leiding van een gids rond. 
In de buurt Bocholt nog een lunch en tanken en toen waren we rond  17.00 weer thuis.
















 





































Reacties

Populaire posts van deze blog

2023 loopt ten einde

Vakantie in Oostenrijk deel 1