Met de Isselganger varen

Het wordt weer eens tijd o9m een blogje te schrijven. Ik zie dat ik wel het e.e.a. had klaar gezet. 

Op zaterdag 29 juli moesten we vroeg op. We zouden gaan varen met de Isselganger en een rondwandeling krijgen over het de tuin van kasteel Kemnade. We werden om 8.30 bij de boot in Terborg verwacht dat is ongeveer 3 kwartier met de auto. De kapitein nam contact op met de brugwachter die elders is, zodat we gelijk onder de brug door konden op naar de sluis. Nadat de kapitein de oproep had gedaan konden we de sluis binnen varen. Het verval is ongeveer een meter. We varen langs een natuurgebied, het is alleen voor voetgangers toegankelijk.

We komen bij kasteel(tje) Kemnade aan en de eigenaar begroet ons en zal ons rondleiden over het landgoed en daar het e.a. van vertellen.

Hij kan op een leuke manier vertellen en de tijd is al gauw te kort. 

Dit schilderij staat in de tuin. En aan de hand hiervan en zicht op de werkelijkheid, werd ons verteld hoe het kasteel tot stand is gekomen. Wie er gewoond heeft en wat er in de loop der eeuwen bij- en aangebouwd maar ook afgebroken is.














Helaas moet we te snel afscheid nemen want de sluiswachter gaat om 12 uur met lunchpauze en en wordt de telefoon niet meer opgenomen.
Ik had eerste bedacht om Hierna te lunchen in Terborg, maar we vinden het nog wel wat vroeg. Dus we rijden door tot Zelhem en lunchen heerlijk op een terrasje. 

Het volgende blogje laat niet zo lang op zich wachten.
-Tilly-






Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

2023 loopt ten einde

Quilts van mijzelf

De eerste 3 maanden van 2024